Over de docent

Mijn naam is Jean-Louis Beeren. Ik kom uit een muzikaal nest, dus de muziek werd mij als kind met de paplepel ingegoten. Het was ook al vroeg duidelijk dat ik zou gaan drummen. Zolang als ik me kan herinneren zat ik namelijk altijd al overal op te tikken en te trommelen, totdat mijn ouders er genoeg van hadden en ik bij het tamboerkorps van de plaatselijke harmonie mocht gaan spelen. Al snel wilde ik meer dan alleen trommelen, dus werd er een heus drumstel voor me gekocht. Met 6 jaar lang drumles aan een muziekschool is toen mijn talent verder ontwikkeld en is de basis gelegd om een goede drummer te worden.

 

Op de middelbare school begon ik in bandjes te spelen: de gebruikelijke pop- en rockbandjes met vrienden van school, maar ook jazzcombo's en bigbands.

 

Daarna ben ik Technische Bedrijfskunde gaan studeren aan de TUEindhoven. Maar gaandeweg deze studie kwam ik erachter dat dit niet helemaal bij mij paste en dat ik veel liever met muziek bezig was. In die periode speelde ik ook bij Bigband Studentproof onder leiding van de vermaarde Amerikaanse jazztrompettist Charli Green. Met hem als inspirator heb ik, na afronding van mijn TU-studie, besloten om volledig voor de muziek te gaan en ben ik Slagwerk Jazz/Lichte Muziek gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar heb ik les gehad van Nederlandse topdrummers als Lucas van Merwijk, Gerhard Jeltes, Marcel Serierse en Danny Sahupala. Tevens heb ik daar vele masterclasses gevolgd van internationale jazz-grootheden als o.a. Jeff Hamilton, Dave Weckl, Bill Stewart, Wynton Marsalis en Bob Mintzer.

 

In 1999 heb ik mijn diploma Docerend Musicus gehaald en ben ik fulltime aan de slag gegaan als professioneel muzikant in diverse pop-, funk- en jazzformaties en in diverse theaterprodukties zoals:

  • "Jeans" (Jeans 12 t/m 22)
  • "Ciske de Rat" van Joop van den Ende
  • "Circus Boemtata" van de Stichting CliniClowns
  • "Sandra chante Adamo" en "Vive la Vie" van zangeres Sandra van der Meer
  • ''Neil Diamond Memories Tribute Band''

 

Tevens ben ik na mijn conservatoriumstudie begonnen met lesgeven aan privé-leerlingen, bij muziekschool All Music in Driel en als invaldocent bij muziekscholen in Apeldoorn, Zwolle en Nijmegen. In 2010 vond ik de tijd rijp om een eigen drumschool te beginnen en is Drumschool J.L.Beeren geboren.